Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hasičská noc pod Ještědem

2. 10. 2021

Už po sedmé jsme se rozhodli společně s Josefem Ječným, Karlem Peldou a Lukášem Svobodou, že se zúčastníme již 13. ročníku soutěže „Hasičská noc pod Ještědem“. Tato soutěž se konala 2. října v obci Zdislava. Jedná se o náročnou noční soutěž, při které každé družstvo absolvuje 50 km úsek, na kterém plní 12 různých disciplín, se kterými se hasiči setkávají při zásazích a běžné činnosti jednotky. Tyto disciplíny jsou rozestavěny v okolí Českého Dubu. Mají za úkol prověřit fyzickou a psychickou zdatnost každého závodníka a především týmovou práci družstva. A teď k samotné soutěži. Na startovní listině bylo přihlášeno celkem 17 týmu. Startovní číslo 11 nám určilo start ve 20:10 hod. Mezi disciplínami bylo např.:

● řezání kmene stromu kaprovou pilou

● stavění povodňové hráze z pytlů písku

● výměna kola u nákladního automobilu

● TFA štafeta

● jízda na raftu s určování topografických značek

●  rozhazování hadic na přesnost a následné jejich motávání

● ve vyznačeném prostoru pátrat po kanystrech a propanbutanových lahvích,

● přemlácení závaží po vyznačené trase těžkou kovovou palicí

Všechny tyto disciplíny jsme úspěšně dokončili kolem 1 hodiny v noci a dále čekali až dorazí i poslední závodníci, aby mohlo proběhnout vyhlášení. Letošní rok jsme obsadili krásné i když nepopulární bramborové či-li čtvrté místo.

Na závěr bych chtěl poděkovat jak všem členům, kteří soutěžili a tím reprezentovali náš spolek a  naší obec  tak i doprovodnému teamu, který nás hnal dopředu a připravil občerstvení.

Martin Kočí

fotogalerie: https://sdhvsen.rajce.idnes.cz/21-10-02_Hasicska_noc_pod_Jestedem_2021/